We Can Do It – Három nap az egyenlőségért

A Sziget Fesztivál területén az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megtalálhattátok a Civil Szigetet, mintegy 100 civil szervezet és intézmény részvételével, ahol az emberi jogoktól, a környezetvédelem kérdésein át, a drog és alkohol prevencióig, számos fontos kérdést igyekeztek a szervezők közelebb hozni a látogatókhoz. Az Effemine másodszorra is elnyerte a lehetőséget, hogy megjelenjen ezen civil szervezetek között, így a 2016-os Sziget Fesztiválra 3 napos programmal készülhettünk a gender equality jegyében!

életképek_v

We Can Do It!

Programunk fő eleme a már jól ismert “We Can Do It” feeling, azonban mi ezt egy modern, újhullámos verzióban szerettük volna bemutatni mindkét nem szerepeltetésével! Ügyességi, bizalmi játékainkban a hangsúly a férfi-női személyiségjegyeken volt, feladataink megoldásához a férfi-női párosoknak együtt kellett szerepelniük! A játékokkal szerettük volna kifejezni a férfi-női egyensúly fontosságát a munkaerőpiacon, és hangsúlyozni, hogy a nemből adódó különbségek az élet bármely területén kiegészíthetik egymást, mindkét nem sajátosságaira szükség van a maximális teljesítmény eléréséhez!

életképek2_v

A három nap alatt rengetegen csatlakoztak hozzánk és játszották velünk végig az egyensúly 5 pillérére épülő játékainkat:

Önbizalom: Logó-kvíz

A párok tagjainak az ellenkező nemnek szóló márkajelzéseket kellett felismerni, 1 perc alatt a lehető legtöbbet.

önbizalom_v

Bizalom – Szemünk fénye

A pároknak bekötött szemmel kellett felismerniük különböző tárgyakat, amelyek leginkább az ellenkező nem által voltak használatosak, mint például szempillagöndörítő, csavarhúzó, hajfestő ecset vagy sörnyitó!

bizalom_v

Egyezség – Párfelismerős kirakó

A pároknak összekötött kézzel, közösen, kizárólag az összekötött kezüket használva kellett egy film vagy sorozat párjait ábrázoló puzzle-t kirakniuk úgy, hogy a végén meg tudják mondani, melyik filmről vagy sorozatról is van szó!

egyezség_v

Kompromisszum – Összegyúrva

A pároknak szintén összekötött kézzel, közösen kellett gyurmából különböző tárgyakat 1 percen belül minél kreatívabban, színesebben megformálniuk.

komrommisszum_v

Szinergia – Csavard meg!

A párok tagjai előtt 8 darab anyacsavar és 1-1 hurkapálca. 1 perc állt a rendelkezésükre, hogy az anyacsavarokat felváltva egymásra rakják, ezzel megalkotva az egyensúly tornyát!

szinergia_v

Programunkat teljes egészében a szigetlakókra fókuszáltan terveztük meg, szerettük volna az egyesületi munkánkat kiterjeszteni, és játékos eszközökkel megmutatni, hogy a munkaerőpiacon a férfi-női egyensúly mennyire fontos, és a nemből adódó különbségek az élet bármely területén kiegészíthetik egymást!

fotókeret_v

A Civil Sziget megjelenés támogatását ezúton is szeretnénk megköszönni a Cosmopolitan-nek és a Telekom-nak, akik segítsége nélkül nem tudtuk volna ilyen színessé és szórakoztatóvá varázsolni az Effemine sátrat!

köszönet_v

Fotókat készítette: Gecsényi Viktória

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.