Újra HVG Állásbörzén az Effemine

A nyári szünidő után hamar beköszöntött az ősz, ami egyértelműen egy nagyszabású eseményt jelent: itt a HVG Állásbörze! Két éves Effemine-s tagságom alatt ez volt a második alkalom, hogy részt vehettem ezen a nagyszerű rendezvényen, melyen újra számos élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Bátran kijelenthetem, hogy az állásbörze már hagyománnyá vált számunkra, mivel már hat éve jelen vagyunk, ám minden évben egy új kihívást és lehetőséget tartogat számunkra.

Részvételünk előtt már hónapokkal készültünk a nagy napra. A szervezetünkön belül a divíziók összefogva tevékenykedtek, hogy minden gördülékenyen menjen majd a két nap folyamán. A HVG előtti napokban feladataink között szerepelt a tanácsadások megtanulása, gyakorlása, a dekoráció összekészítése, valamint az Állásbörzén való megjelenés marketing oldalról történő támogatása, hogy minden érdeklődőhez eljusson a hírünk. Az előkészületek igazi csapatmunkát igényeltek, ezen alkalmaknak köszönhetően még jobban megismertük egymást a közösségen belül, és megmutatkozott a valódi összetartásunk.

6

A börze napját mindenki izgatottan várta. Táblázatok segítették a kiállítókat és tanácsadókat, hogy minden a leggördülékenyebben menjen, azaz így mindenki tudta, hogy mi a feladata, mikor kell érkeznie, hol kell lennie, és ahol esetleg szükség volt rá, ott segített. Szervezésünknek köszönhetően nem csúszott hiba a számításunkba, mindenki kihozta magából a maximumot.

5

A Női Karriersarok Effemine standja hatalmas lelkesedéssel várta a nézelődőket. Általános kiállítóink feladata volt egyesületünk szakszerű ismertetése több nyelven is, illetve a jelentkezők regisztrálása. Tanácsadásaink félórások voltak, ezt az intervallumot pontosan be kellett tartanunk. Ez egy kicsit bonyolult feladat volt, mivel a tanácsadások után sok esetben közvetlen, személyes beszélgetések is kezdődtek volna, ami mindenképp egy pozitív visszajelzést ad számunkra. Nemcsak a választható tanácsadások minőségével voltak elégedettek, hanem személy szerint is elismerően vélekedtek az Effemine-s lányokról.

4

A látogatók kétféle tanácsadás közül választhatnak: Stresszkezelés valamint Personal Branding és Önbizalom tréning. A stresszkezelés alkalmával négy technikával készültünk, amelyek segítenek csökkenteni a stresszfaktort az életünkben. A Mindfulness technika, Jacobson-féle progresszív izomlazítás, F.I.L.É. technika és végül a gondolati torzításaink átkeretezése mind segítenek könnyebbé tenni a nehezebb napjainkat. A másik, azaz a Personal Branding egyszerű meghatározása pedig így hangzik: „karrierútban bekövetkező változások tették szükségessé a tudatos énmárka építését, amely lehetővé teszi számunkra a sikeres munkakeresést, reputációt és láthatóságot.”  Pszichológusunk, Pálosi Adrienn mini tréningeket tartott a Siker Érzelmi Tényezőiről. Több mint száz embert ültetett asztalhoz a két nap folyamán, ahol a közvetlen beszélgetések témái a siker, az önbizalom, a motiváció fenntartása, egzisztenciális nehézségek orvoslása voltak. A tréning alkalmával jutott idő a személyes vélemény megformálására, az idegen tagok röpke idő alatti összekovácsolására is. Ezek mellett volt még Érzelmi intelligencia (EQ) felmérés is, mely a konfliktuskezelésre fókuszált. Itt pszichológusaink segítségével a résztvevők egy tesztet töltöttek ki, melyet közösen kiértékeltek és átbeszélték az eredményeket. A tréningeket tartó pszichológusaink: Balázs Regina, Márki Anett Neszta, Szebeni Zea, Tóth Dániel.

3

Úgy gondoljuk, hogy az Állásbörze kapcsán számos tapasztalatot szereztünk, amit hasznosítani tudunk majd. Szeretnénk megköszönni a pszichológusoknak, akik elfogadták felkérésünket, és örömmel jöttek mini tréningeket tartani. Hálásak vagyunk az állásbörze szervezőinek, akik biztosították számunkra a lehetőséget, hogy a legjobb körülmények között végezzük tevékenységünket a rendezvényen. Köszönjük, hogy részt vehettünk rajta, és izgatottan várjuk a következő alkalmat!

7

Szerző: Csintalan Daniella

 

 

 

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.