TOP5: A táskakészítés művészete – Abonyi Alma

Idén remek programlehetőséget kínáltunk azoknak, akik a Valentin-napi romantikázás helyett inkább inspirálódásra vágytak: február 14-én megrendezésre került a Sikeres élettörténetek előadássorozatunk XI. alkalma, amelynek során Abonyi Alma dizájner volt a vendégünk.

Ha 10 éve megkérdeztük volna Almát, hogy hogyan képzeli el a jövőjét, valószínűleg nem azt a választ kaptuk volna tőle, hogy táska illetve kiegészítő tervező szeretne lenni, hiszen a gimnázium alatt vegyészmérnöknek készült, majd éles kanyarral végül a Képzőművészeti Egyetemet végezte el, ahol szobrászatot tanult. Azonban úgy érezte, szobrászként hiányzik neki a vásárlókkal való interakció, a párbeszéd, így ismét szakmát váltott: táskákat kezdett tervezni. Régen is hatalmas táskafanatikus volt, karrierje úgy indult, hogy magának szeretett volna varrni egyet.

Bevallása szerint nehéz volt belekezdeni a tervezésbe, hiszen eleinte nem voltak ismertségei a divat világában, de volt egy tiszta víziója egy kampány fotózásról, amit meg akart valósítani, úgyhogy belevágott a munkába. A siker nem is maradt el, hiszen amikor 2013-ban debütált az Alma Abonyi márka, már hatalmas érdeklődést tanúsítottak a táskái iránt, azonban ő még nem érezte tökéletesnek az elkészült darabokat, úgyhogy egyet sem adott el belőlük a bemutatkozása során.

Alma eredetileg, a kiegészítők mellett, leginkább karbonból készített táskákat, amik bár funkciójukat tekintve táskák, de kinézetük alapján inkább képzőművészeti tárgyak, amelyeket hordva az ember kinézete biztosan egyedi lesz és sok tekintetet fog vonzani.  Az efféle termékeknek Magyarországon jelenleg még kicsinek számító, ám egyre fejlődő piaca van, úgyhogy a tervező egy second line indítása mellett döntött tavaly év végén, amelynek keretében prémium minőségű bőrtáskákat is készítenek. Ezen kollekciók célja a trendkövetés és elérhetőbb árú, minőségi táskák forgalmazása.

kép2

És íme a Top 5 gondolat, amit szerintem mindenki magával vitt a beszélgetésből:

  1. Ha nyitott szemmel jár az ember, akkor szinte bárhonnan meríthet inspirációt.
  2. Az önazonosság a siker egyik kulcsa.
  3. Ha saját tőkével indítunk vállalkozást, akkor szabadabbak vagyunk, de a saját kárunkon tanulunk.
  4. Sokszor éles kanyarokkal, de előbb utóbb az ember megtalálja a neki való munkát.
  5. Ha azt csinálod, amit szeretsz, akkor eltűnik a tér és az idő, és az ember munkája inkább egy hobbinak fog tűnni, mint kényszernek.

Szerintem bátran kijelenhetem, hogy remek másfél órát töltöttek el azok, akik eljöttek meghallgatni Alma történetét. Mi már jelenleg is munkálkodunk a következő előadás megszervezésén, amely részleteiről a Facebookon értesülhettek.

Csikós Petra

About the author: admin

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.