Tavasz

Határozottan kijelenthetjük, hogy itt a tavasz, a megújulás időszaka. De mit is jelent ez pontosan?! Talán, hogy ablakainkon beszűrődő napsugarak ébresztenek és végig kísérik napjainkat? Talán, hogy minden fa gyönyörű virágba borult bármerre járjuk a várost? Talán, hogy eljött az ideje egy kis felfrissülésnek a zord hideg után?

Mindenkinek mást jelent a „tavaszi megújulás” gondolata, talán nekünk Effemine lányoknak még egy kicsit többet is. Na de erről majd egy későbbi posztban olvashattok. Legyetek résen! 😉

Ez az évszak nagyszerűen alkalmas, hogy belevágjunk valami újba: kipróbáljunk egy új stílust, frizurát, vagy lecseréljük egy-egy régi rossz szokásunkat egy újért, jobbért cserébe. És nincs tökéletesebb alkalom egy új sport kipróbálásánál, ami életünk részévé válhat idővel, hiszen nélkülözhetetlen az egészséges életvitelhez.

Ezt nagyon jól tudják az idei Telekom Vivicitta Városvédő Futás versenyzői is. Szombaton a családok, iskola, munkahelyi vagy alapítványi futóközösségek mutatták meg, hogy mennyire fontos a sport egy ember életében. Vasárnap pedig kezdődött az igazi küzdelem, amikor is 7, 10 és 21 kilométert futottak le a versenyzők.

De térjünk vissza a szombat reggelre, amikor is a Telekom Minicitta futama rajtolt. Utána került megrendezésre a SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futama, amelyen testi és értelmi fogyatékosok mutatták meg mire is képesek. Megható látvány volt, ahogy segítőik végig támogatták őket a sikeres célba éréshez. A nap záróversenyének középpontjába a családok álltak. Gyerekek szüleikkel együtt kézen fogva lépték át célvonalat a táv teljesítését követően.

Vasárnap sikerült átlépni a nevezésekkel 30 ezres álomhatárt, azaz így a 31. Vivicitta a legnépesebb hazai szabadidősport-rendezvénnyé vált.

Nem volt egyszerű dolga a futóknak az erős szél miatt, azonban Csere Gáspárnak így is sikerült rekordot döntenie fél maratoni távon, így megszerezve az első helyet. A hölgyek között Merényi Tímea ért leghamarabb a célba.
Valljuk be őszintén, maga a táv teljesítése is komoly kihívás, még ha nem az első helyért küzdünk is.
Így gratulálunk minden résztvevőnek, bármelyik távon is teljesített!

Tudjátok, hogy honnan ered a Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost felkiáltás?
1984-ben az olaszok gondolták ki, hogy a zsúfolt és lassan lakhatatlan városaikban futásra ösztönözzék a lakókat, ezzel egy időben megcsodálhassák lakhelyüket. Ezáltal ráébredjenek arra, hogy milyen nagyszerű és gyönyörű helyen élnek, felfedezzenek kisebb rejtett utcákat és becsüljék azokat.

A gondolat szerintem nagyon jó és nem csak az olaszoknál fontos, hogy a városaink apró szépségéit megleljük és vigyázzunk is rá.

Májusban egyesületünk tagjai is megmutatják, hogy milyen fontos része az életüknek a sport és a város szeretette a Coca-Cola Testébresztő Női futógála keretében.

tn_18476

Várunk Téged is szeretettel egy közös futásra! 🙂

 

Forrás: http://www.futanet.hu/cikk/bhirek16-telekom-vivicitta-vasarnap

http://www.futanet.hu/cikk/bhirek16-telekom-vivicitta-szombat

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.