Karriermenedzsment, avagy fontos a jó időbeosztás

A legtöbb ember manapság időhiánnyal küzd és mindig több feladata van, mint ami beleférne az idejébe, de sose szabad mondani, hogy nincs időnk valamire.A megoldás a jó időbeosztásban rejlik, amit nagyon könnyen el lehet sajátítani pár tanács betartásával.

Az első és legfontosabb, hogy próbáljunk egyensúlyt tartani a munkánk és a szabadidőnk között: természetesen a munka mindenkinek egy kötelezettség, azonban ha nem állítunk fel korlátokat és nem tartjuk be a szükséges pihenő időt a munkánk minőségére fog menni. Az egyik arany szabály, hogy minden nap készítsünk egy listát, amire felírjuk, hogy mi az, amit feltétlenül meg kell oldanunk aznap és mi az, amivel még tudunk várni egy két napot. Nagyon nagy örömet fog okozni, mikor a listánkról a nap végén minden ki van pipálva és boldogan tudunk lefeküdni aludni. Személy szerint én mindig ezt a módszert használom a Trendhim-nél, így sosem marad ki semmilyen fontos teendőm és a nap végén elégedetten megyek haza. Ha valaki még nem próbálta ki, tegye meg, azonban fontos, hogy tudjuk a határainkat és ne írjunk fel olyan dolgokat a listára, amikről tudjuk, hogy biztosan nem férnek bele a napunkba.

main

A másik, ami minden ember életében nagyon fontos az nem más, mint az elegendő alvás, hiszen kialvatlanul, stresszesen nem tudunk koncentrálni megfelelően a feladatainkra. Sok ember úgy véli, hogy az alvásra szánt idő helyett is tud dolgozni, ezzel nyerve pár órát. Ez egy nagyon rossz módszer, hiszen minden embernek szüksége van legalább 7-8 óra alvásra ahhoz, hogy a testünk és az agyunk rendesen működjön. Fontos, hogy hallgass a testedre, ha úgy érzed, hogy nagyon fáradt vagy iktass be pár óránként 5-10 perc pihenőt, amikor átmozgatod a tested és kicsit kizökkensz a munkából.

A harmadik tanácsom, hogy mindig egy adott feladatra koncentrálj, próbáld meg az összes zavaró tényezőt kiiktatni magad körül. Rakd el a telefonod, ha számítógépen dolgozol zárd be a többi weboldalt és csak arra koncentrálj, amit valóban tenned kell. Ha folyamatosan hozzányúlsz a telefonodhoz nem is veszed észre, de rengeteg időt veszítesz el. Amikor lejár a munkaidőd koncentrálj magadra, a családodra, barátaidra és minden olyan tevékenységre, ami feltölt téged energiával és boldoggá tesz. Nagyon sok tanulmány kimutatta, hogy a megfelelő munkavégzés összekapcsolható a tudatos, egészséges életmóddal. A sportolás és az egészséges életmód ugyanolyan fontos egy embernek, mint az elegendő alvás, hiszen fokozza az energia szintünket és segít a koncentrációban.

Ha ezeket a tippeket megfogadod, biztosan sokkal több időd lesz minden olyan dologra, ami fontos neked és mindig tartsd a szemed előtt a mondást, hogy ne keményen dolgozz, hanem okosan!

Radányi Lili

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.