Jobline női karriernap – élménybeszámoló

Idén is az a megtiszteltetés ért minket, immár többedik alkalommal, hogy meghívást kaptunk a Jobline női karriernapra, ahol kiállítóként vehettünk részt. Bár X. generációs, újnak számító tag vagyok, de már volt szerencsém részt venni a tavaszi HVG állásbörzén, így az élmény nem volt teljes mértékben új. Azonban hozzá kell tennem, ez a karriernap közelebb áll a szívemhez, mert az a szerencse ért, hogy idén én szervezhettem meg egy másik aktív tagunkkal, Molnár Anettel karöltve. Ennek okán ez az esemény nem csak a megrendezés napját jelentette, hanem előtte már sok, készülődéssel teli hetet.

A karriernapon, szokásinkhoz híven alumna, illetve jelenlegi tagjaink tanácsadásokat tartottak Stresszkezelés, Personal branding és önbizalom, illetve Üzleti kommunikáció témában. Egy általunk meghívott szakértő pszichológus, Balatonfüredi Ágnes EQ, azaz érzelmi intelligencia terén látta el a jelentkezőket információkkal. Pálosi Adrienn pszichológus pedig új témakörrel készült a karriernapra, Mindfulness témában tartott minitréningeket a résztvevőknek. Nagy örömünkre szolgált, hogy az előzetes regisztráció során minden meghirdetett tanácsadásra betelt az összes hely, illetve a helyszíni időpontok is elfogytak már délelőtt 10 órakor!

Ebben az évben az előadásunk megtartására Törköly Erikát kértük fel, aki az Énidő témájáról beszélt az érdeklődőknek. Ezt a programunkat is hatalmas népszerűség fogadta, hiszen a kihelyezett összes széken ültek és több ember állni kényszerült, hogy meg tudja hallgatni az előadást.

Én személy szerint az Üzleti kommunikáció tanácsadást vittem a délelőtt folyamán. Be kell ismernem, eleinte nagyon izgultam, hiszen olyan témában kellett tanácsadást tartanom nálam néha több tíz évvel idősebb és tapasztaltabb embereknek, ami számomra is új volt. Amikor azonban elmondtam kételyeimet régebbi tagoknak, ők mind megnyugtattak, hogy nem kell izgulni, mert csak akkor tanulunk és fejlődünk, ha a komfort zónánkon kívül eső feladatokat vállalunk el. Mikor a tanácsadások végére értem, rá kellett jönnöm, igazuk volt. Minden ember, aki eljött a tanácsadásra érdeklődve hallgatott, látszott rajtuk, hogy figyelnek, mert olyan információkat mondtam nekik, amikről korábban nem hallottak. Nagyszerű élmény volt, hogy segíthettem nekik és néhány hasznos tanáccsal, tippel láthattam el őket.

Ha felkeltettük az érdeklődésed és te is szívesen részt vennél tanácsadásaink egyikén, akkor figyeld Facebook oldalunkat, hogy első kézből értesülhess, ha újra részt veszünk valamelyik karriernapon.

Csikós Petra

About the author: admin

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.