Együtt sportol az Effemine csapat

Dr. Hamar Pál, a Testnevelési Egyetem kiváló oktatója által szerkesztett egyik tanulmánykötet központi témája, hogy a mozgás, a sport és a testnevelés, a személyiség mely területeire hat leginkább. E hatásterületek közé sorolható például az életmód, a szabadidő, a szociális életképesség, az önállóság vagy a döntésképesség. Ezek közül egyik sem elhanyagolható jelentőségű, így ezek fejlesztése érdekében is, Egyesületünk megrendezte az első közös Spinning óráját.

20170206_211654

Ennek megszervezése egy hirtelen ötlet volt a számomra, amelyben a divízióvezetőm maximálisan támogatott, mint mindig. Nélküle ez nem valósult volna meg. Igazából nem lepett meg a hatalmas lelkesedés sem, amelyet mindenki mutatott az esemény iránt, hiszen már megszokhattam, hogy minden új projektbe igencsak nagy motivációval kezdünk bele. Szerencsés vagyok, hiszen a szervezést lebonyolítani, így igen könnyű volt. Adott volt a támogató vezető, a lelkes tagok és egy kiváló spinning oktató.

Renner Mónika, az egyik legkiválóbb spinning oktató tartotta nekünk az órákat. Ezt a jelzőt nemcsak én gondolom jogosnak, hanem több egyesületi tag is, aki az óráján részt vett. Nagy szerepe volt az edzések remek hangulatának kialakításában és fenntartásában is egyaránt.

Kimagasló élmény volt számomra ezt az eseményt az Egyesület keretei között megszervezni, illetve ezen részt venni. A megszervezése közben nagyon sokat tanultam, illetve tapasztaltam. Itt is látszik, hogy amiért az Effemine létrejött, azok az elvek és célok valóban valósak: vagyis lehetőségünk van a fejlődésre, támogató- és segítőerővel a háttérben.  Erre mindig olyan jó újra emlékeztetni magam. Az órákon való részvételeim során pedig az nyűgözött le igazán, hogy a legtöbb lány úgy jött el ezekre a foglalkozásokra, hogy még soha nem próbálta ki magát ebben a műfajban. Úgy gondolom, hogy ehhez kellő nyitottság és bátorság kellett nekik, amiért én nagyon büszke vagyok rájuk, ráadásul: még nagyon ügyesek is voltak!

DSC_1147

Biztos vagyok benne, hogy ez nem az utolsó közös sporttal kapcsolatos tevékenységünk volt. Ezt pedig nemcsak az optimizmusom vagy az Effemine-ben megélt tapasztalataim mondatják velem, hanem az is, hogy már szervezés alatt áll egy újabb közös sportolási lehetőség, csak most épp, egy másik sportágat fogunk kipróbálni.  Hiszen nem csak az életmódra, a szabadidőre, a szociális életképességre, az önállóságra vagy a döntésképességre szeretnénk ezekkel az eseményekkel hangsúlyt fektetni, hanem a változatosságra is.

Kiss Kitti

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.