Egy nap a céltudatos Nőknek – a Jobline Női Karriernapon!

Kislányként sokan álmodoztunk arról, hogy egy napon majd álmaink lakásában, a saját tökéletes konyhánkban, finomabbnál finomabb fogásokat készíthetünk, vagy akár arról, hogy olyan álomszerű ruhatárunk lesz, mint, Carrie Bradshaw-nak. Álmodoztunk és elképzeltük, hogy mennyi mindent szeretnénk majd csinálni az életünkben és milyen jó lesz majd felnőttként mind megélni ezeket.

blog01

És milyen jó, hogy ennyi álmot szőttünk, hiszen most, fiatal felnőtt nőkként eljött az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk és az álmokból célokat, a célokból pedig valóságot teremtsünk!
Önálló életünk építgetését már elkezdtük azzal, hogy iskolát, szakot és szakmát választottunk, most pedig jöhet a következő lépcsőfok; szerezzük meg életünk (első) állását és tegyük le fényes karrierünk alapköveit.
Ahogy az egyesületünk jelmondata is állítja; a karrier egy biztos lépéssel kezdődik. Ez a biztos lépés pedig ezúttal a Jobline Női Karriernapra vezessen.

blog02

Jobline Női Karriernap

Íme, a tökéletes lehetőség az informálódásra, ismerkedésre és lehetőségeink feltérképezésére. Ezen a napon egy helyen, egy időben képviselteti magát számos, olyan kiállító, aki képzést és/vagy állást kínál az érdeklődőknek. Ez nem csak arra jó alkalom, hogy elosztogassunk egy újabb adag önéletrajzot, hanem arra is, hogy megismerkedjünk személyesen a kiállító cégekkel és leendő munkatársainkkal. Sok olyan stand is lesz, ahol egyéni képességeinket tehetjük próbára és hiteles visszajelzést kaphatunk arról, hogy mit csinálunk jól, és mi az, amiben még fejleszteni kell magunkat.
Életünk állásához talán még képeznünk, csiszolnunk kell magunkat egy kicsit, de az is lehet, hogy már csak arra van szükség, hogy összetalálkozzunk: Mi és az áhított lehetőség. Erre kínál szuper alkalmat a Jobline, ráadásul kifejezetten a női karrierekre koncentrálva.
A rengeteg féle interaktív képzési, informálódási lehetőségen kívül alkalmunk nyílik még érdekes előadásokat is meghallgatni, amelyek egytől-egyig hozzátehetnek valamit a sikeres karrierünk kiépítéséhez.

blog03

Megjelenés

Nyilvánvaló, hogy ha személyesen találkozunk a kiállító cégek képviselőivel, akkor nem csak mi kapunk gazdagabb képet róluk, hanem ők is többet láthatnak belőlünk. Ahogy az önéletrajz és motivációs levél írása közben is odafigyelünk a küllemre, minőségre, helyesírásra, úgy itt is oda kell figyelnünk a további részletekre, amelyeket most megmutatunk magunkból.
Azt már rég megtanultuk, hogy mennyire fontos az első benyomás, ezért erre mindenképp ügyelnünk kell. Mivel most üzleties közegbe készülünk, ezért a ruházatunknak is ehhez kell igazodnia, de természetesen csak is a jóízlés és a természetesség jegyében. Ha például mindig feszengsz szoknyában, akkor nehogy azt vegyél fel erre a napra, csakhogy egy olyan modellre hasonlíts, akit szerinted várnak. A lényeg, hogy önmagadat add, csak komoly, céltudatos és magabiztos kivitelben. Akkor tudsz majd jó benyomást kelteni, ha megőrzöd a saját stílusodat.

blog04

 

 

 

Színekben az egyéniség!

Válassz az évszaknak megfelelő színű blúzt/felsőt. Nyáron a világosabb, télen a sötétebb árnyalatok javasoltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blog05

 

 

Ne légy kihívó!

Alapszabály ilyenkor: Kerüld a rövid szoknyát, a mélyen kivágott felsőt és a nagyon magas sarkú cipőt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blog06

 

Óvatosan a sminkkel és a parfümmel!

Egy ilyen eseményen érdemes kerülni a túl erős sminket, vés helyette inkább a bőrödhöz illő, de visszafogott árnyalattal kihangsúlyozni kedvenc vonásaidat. Figyelj a megfelelő illat mennyiségre is! Tudod, az sosem jó, ha az illatfelhőd előbb ér oda valahova, mint Te.

A kevesebb néha több! – A nagy, lelógó bizsukat is jobb, ha most hanyagoljuk. Erre az alkalomra szolid, a ruhádhoz illő ékszereket és táskát keress inkább.

 

 

 

 

Ha Te is készen állsz, hogy beindítsd a karriered, regisztrálj az eseményre és találkozzunk idén is a Jobline Női Karriernapon! Mi ott leszünk, és Te? 🙂

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.