Effemine megújulás

Minden cég, szervezet, akár márka, de párkapcsolat életében is eljön az idő, amikor azt érezzük, változás kell. Ami volt jó volt, viszont változnak az idők, mi magunk is formálódunk. Az Effemine történetében is beköszöntött a változás időszaka.

7 évvel ezelőtt, 2009-ben, amikor megalakult a szervezet, az akkori tagoknak is már az volt a céljuk, mint Nekünk: összefogni a fiatal, ambiciózus egyetemista nőket és segíteni Nekik kapcsolatokat kiépíteni, és karrierjük céltudatos alakításában. A cél nem változott, de a sok év alatt állandósulni látszódó arculat új formába öntése megújult erővel indítja el a lányokat a céljuk elérése felé vezető ösvényen. Ez a külső megújulás hozzájárul az új irányú kommunikációhoz a külvilág felé, hogy bebizonyítsuk: a nőiesség nem zárja ki a professzionalizmust.

Az akkori tagok plakátokat készítettek, kitalálták az Effemine szlogenjét és persze az Effemine logó első változata is elkészült. Ahogy a tagok időről-időre cserélődtek, egy kicsit mindig változott az anyagok stílusa. Most, hogy már a IX. generáció is csatlakozott az Egyesülethez, igazi vérfrissítés történt, hiszen a jelenlegi 25 aktív tagunk közül 15 csatlakozott a legutóbbi évben.

A megújulás már egy ideje benne volt a levegőben. Érthető, hiszen az egykori tagok stílusát, gondolkodását tükrözte az imidzsünk. A jelenlegi tagokkal mind úgy gondoltuk, hogy ideje változtatni az eddigi arculaton és egy új oldalunkat megmutatni. Sokan szóltak meg minket, mert a szervezet megjelenéséből egyből azt szűrték le, hogy egy férfigyűlölő, feminista szervezet vagyunk. De aki kicsit is időt szán arra, hogy megismerjen Minket, mint egyesületet, máris láthatja, hogy ezek az állítások teljesen alaptalanok. A célunk a több egyetemről, sok képzésből érkező kreatív, vállalkozó szellemű fiatal hölgyek összefogása, képzésük sokszínű tréningeink segítségével, a háromlépcsős Mentoring Programmal – belső, külső és alumna-mentoring – egy meglehetősen nagy kapcsolati hálózat kialakítása és kiváló karrierlehetőségek elérhetővé tétele. Nagy hangsúlyt fordítunk arra is, hogy az egyetemisták megismerkedhessenek női közép- és felsővezetőkkel, az életútjukkal és meghallgassák a nagy sikereket elért vezetők tanácsait, iránymutatásait.

Az új letisztult külső megjelenésünk több mindenben is megmutatkozik. Többek között a logónk és ehhez kapcsolódó kiadványaink színei letisztultak, az erős lila helyett a tiszta fehér dominál. Szlogenünk is mutatja, milyen értékeket és gondolatokat képviselünk: „A karrier egy biztos lépéssel kezdődik”. Vállalati kiadványt is készítettük, melyben a partnereiknek mutatjuk be az Egyesületet, hogy miért is éri meg Velünk együttműködni. Megrendeztük az éves fotózásunkat is, így már az új generáció tagjai is megmutathatták magukat, mint Effemine-lányok. Ha ez nem lenne elég, az Egyesület egy kisfilmet is forgatott nemrég, aminek célja a Szervezet és irányvonalának megmutatása kapcsolataink felé. Másrészről, hogy az Egyesülettel szembeni néha negatív hozzáállást megingassuk és a szervezetről kialakított képet ezekben az emberekben (is) javítsuk.

Örülünk annak, hogy a legtöbben támogatják az ügyünket, temérdek pozitív visszajelzést kapunk a kezdetektől, és rengeteg tanuló jön el kisebb-nagyobb előadásunkra, kerekasztal-beszélgetéseinkre. Jó érzéssel tölt el, hogy számtalan megkeresés ért el hozzánk az elmúlt években is, amely együttműködések felé nagyon nyitottak vagyunk, hiszen mindig céltudatos, önmegvalósító, pozitív emberekkel hozott Minket össze a sors, nem is lehetnénk hálásabbak.

Köszönjük az eddigi támogatást, bizalmat, és azt kívánjuk, hogy még legalább ennyi évig dolgozzon az Egyesület a jó ügy érdekében, együttes erővel!

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.