Effemine karácsony – ahogy a szervező látta

Földi Fanni vagyok, X. generációs tagja az Effeminenek, illetve az idei Effemine karácsonyi buli szervezője. Ősszel, amikor az integrációs táborban részt vettem, nem gondoltam volna, hogy már az idei félév egyik projektét én szervezhetem meg. Bevallom kellett egy kis jobbról-balról való lökdösés, hogy jelentkezzek a feladatra, de örömmel mondhatom, hogy egy picit sem bántam meg.

Az  Effemine régebbi tagjai biztattak és segítették munkámat. Összekapcsoltak Horváth Rebivel, a tavalyi karácsonyi buli szervezőjével, így lehetőségem nyílt passzív tagokkal, illetve alumnákkal is megismerkedni a szervezés során. Kellemes csalódás volt, hogy mindenki mennyire készséges, kedves volt hozzám. Alumnák is nagy örömmel fogadták a meghívást, így az új tagoknak lehetőségük nyílt jobban megismerni őket.
Az Effemine szokásokat megtartva én is felkutattam Angyalkáimat: Bukosza Zita, Katona Fanni, Kiss Kamilla és nem utolsó sorban Molnár Anett személyében. Angyalkáimmal napi kapcsolatban voltunk, hisz együtt ötleteltünk milyen dekorációval, játékokkal tudnánk a lányokat karácsonyi hangulatba hozni. A karácsonyi buli napján, ami december 16-ára esett együtt díszítettünk, közösen kentük a szendvicseket és, hogy az este folyamán biztos legyen a jó kedv a forralt borért is mi feleltünk.

A buli kora este kezdődött, először gyülekeztünk, beszélgettünk, megittuk az első pohár forralt borunkat, majd belecsaptunk a játékok közepébe, ahol volt verstanulás, karácsonyi dalok felismerése és film activity is. Miután kellőképpen jó hangulatba kerültünk megajándékoztuk egymást. Mindenkinek írnia kellett egy kisebb verset, amiből kitalálhattuk, hogy ki  volt az általa húzott személy. Nagyon kis kedves versek születtek és izgalmas volt, ahogy nyomozni kellett egymás után. Habár ez a feladat számomra kevésbé volt izgalmas, hisz sikerült kihúznom a lakótársamat.  Miután megajándékoztuk egymást, elmaradhatatlan volt a süti verseny díjazása. Bukosza Zita elsöprő győzelmet aratott a Raffaello szeletével.

A szervezés egyetlen  problémája a helyszín kiválasztása volt. Szerettük volna, ha egy személyesebb helyen töltjük el ezt a néhány órát, azonban senkinek sem volt erre alkalmas szobája, így végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy ha már én vagyok a szervező, és az albérletünk minden tagja Effemine tag is egyben, miért ne lehetne nálunk?! El kell árulnom, nagyon féltem, hogy a 45nm-es kis lakásunkban, hogy fog elférni 20-22 lány, DE SIKERÜLT!  Biztos vagyok benne, hogy itt még soha nem jártak ennyien, de nagyon örülök, hogy ennek is a részese lehettem, és egy szép emlékként magammal fogom vinni, ahogy gyönyörűen feldíszített nappalinkban ott ültünk 20-an. Az alábbi képen is látható, hogy igaz a mondás: sok jó ember kis helyen is elfér.

 IMG_0336

About the author: Lippai Maja

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.