Az én Effemine-sztorim

Arra, hogy hogyan kezdődött, a legtöbben nem is emlékeznek pontosan. Azonban előttem kristálytisztán él még annak a gyönyörű szeptemberi napnak az emléke, amikor az addigi életem egyszerre fenekestül felfordult. Nem, nem a szőke herceget pillantottam meg a fehér lovon, még csak nem is a kacsalábon forgó palotámat, hanem az Effemine lila üvegcipellőcskéjét a Corvinus Egyetem aulájában. Persze, nem volt ez szerelem első látásra, a legkevésbé sem.

-Na, gyere már! Csak odamegyünk, és megkérjük őket, hogy meséljenek nekünk egy kicsit az Effemine-ről! Ebben nincsen semmi ciki!-nyaggatott a barátnőm, akit persze rögtön rabul ejtett a bájos kis stand, mögötte a még annál is bájosabb Effemine-lányokkal.

-Persze, még csak az kellene! – csillapítottam le indulatosan.- Ugye, nem gondolod, hogy majd a szabad délutánjaimat arra fogom szánni, hogy feminista nőszemélyekkel találkozzak, hogy aztán közösen fiúgyűlölő rituálékat tartsunk?

-Hahaha, fiúgyűlölő rituálékat? –nevetett fel az egyik lány a stand mögött.

– Úgy látom, már meg is van a következő tréningünk tematikája! Ezt a következő taggyűlésen fel is vetem, oké csajok? – kérdezte nevetve a mellette ülő lány.

-Ti tartatok tréningeket? Meg taggyűléseket? De hát én azt hittem… –bámultam értetlenül feléjük.

-Miért, mit gondoltál, egész nap sminktippeket adnak egymásnak és hajat bodorítanak? –fojtotta belém a szót a barátnőm.–Ez egy női karriermenedzsmenttel foglalkozó szervezet, ahol igenis fontos projektek zajlanak hétről hétre! De ha nem a légből kapott teóriáiddal lennél elfoglalva, akkor talán meghallgathatnánk erről bővebben a lányokat.

Az elkövetkező percekben olyan információáradat zúdult rám, amelyről korábban azt hittem, hogy az agyam fel sem tudná dolgozni. De fel tudta. Olyannyira, hogy most, másfél év elteltével, megannyi tréning, csapatépítő, előadás, integrációs hétvége és számtalan csodálatos élménnyel a hátam mögött én mesélhetem el alelkes (vagy néha a barátnők által lelkesített) lányoknak ezt a tündérmesét.

Mert az Effemine valóban meseszerű. Mi, Effemine-lányok mint szorgos kis tündérkék dolgozunk nap mint nap, hogy egy gyönyörű, virágzó tündérpalotát építsünk fel magunknak, amelyet úgy hívnak, élet.

Készítette: Szabó Dóra

 

About the author: MunkacsiKincso

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.