Alumna Sikersztori- Andavölgyi Vivien

Vivien igazán büszke lehet magára: eddigi pályafutása tele van nagyobbnál nagyobb sikerekkel, mind a tanulmányait, mind pedig szakmai tapasztalatait illetően. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogásza- bár nagyon élvezte tanulmányait-, úgy döntött, mégsem ezen a pályán szeretne hosszútávon elhelyezkedni. Egy kávé mellett mesélt Effemine-es múltjáról, egyetemi és munkahelyi tapasztalatairól, szabadidejéről és jövőbeli terveiről.

A székesfehérvári lány még a kezdetekkor csatlakozott az egyesülethez, ráadásul egy véletlen kapcsán: az Effemine egyik alapító tagja: Kovács Barbi kapcsán, aki már végzős egyetemista volt Vivi gólyakorában. Tőle kapott Vivi barátnője, Surányi Nóra – szintén későbbi Effemine-lány – egy szórólapot, amiről természetesen Vivinek is mesélt, így már nem volt kérdés: elmennek felvételizni. Mivel Vivien középiskolai tanulmányai alatt aktív sportolói életet élt társastáncosként, tudta: az egyetemi évek alatt is le kell kötnie magát valamivel a tanuláson túl, erre a célra pedig tökéletesnek bizonyult az Effemine.

A sikeres felvételi után csak később csatlakozott az egyesülethez, hiszen első éves egyetemistaként akkor még túl sok idejét és energiáját lekötötte a tanulás. Így végül a 3. generáció tagjaként lett aktív tagja az Effemine-nek. Az előadásokat és programokat találta újoncként a leginspirálóbbnak. A szervezet struktúrája persze akkor még kevésbé szervezetten működött a mostani újításokhoz képest, így Vivi valódi mozgatórugóként még a gyűlések, divíziók, prezentációk kialakításában- szóval a munka nehezében- is oroszlánrészt vállalt. Ekkor épült ki például az azóta is töretlen sikerrel működő mentoring program vagy a 3 lépcsős felvételi rendszer. A következő évtől pedig már az elnökséget erősítette HR alelnökként.  Az egyik legnagyobb plusz Effemine-es éveiből, hogy megtanult jó csapatjátékos lenni. Azóta is mindennap érzi diákszervezeti tagsága előnyét a munkában való hozzáállásában és a másoktól kapott visszajelzésekből. De a jogi tanulmányait is nagyon hasznos tanulóleckének tartja, itt jött rá ugyanis: nincs az a mennyiség, amit ne lehetne megtanulni, és soha nem szabad feladni.

A jogi egyetem elvégzése után tudatosult Viviben: nem ilyen területen szeretne elhelyezkedni, egy kicsit rá kell találnia önmagára és valós céljaira. Egy nagy lépés volt életében, hogy egy évet Angliában tölthetett, ahol bébiszitterként dolgozott, e mellett pedig folyamatosan nyelvet tanult. Igen hasznos tapasztalatnak tartja külföldi munkáját, érdekesnek találta az angol kultúrát, sikerült értékes kapcsolatokra szert tennie. Mindez még inkább ráébresztette, hogy emberekkel szeretne foglalkozni és szívesen kipróbálná magát a HR területén. Ezt követően került a Reed Specialist Recruitmenthez, itt egy féléven keresztül dolgozott, főként finance területen. Azonban Vivien szerette volna egy nagyobb cégnél is kipróbálni magát, amit a Profession.hu munkatársaként teljes mértékben sikerült megvalósítania. Itt egy fejvadász csapat tagjává vált. A cég hangulatát, az ösztönző közösséget, az asszertív kommunikációt is a Profession erősségének tartja. Úgy gondolja, munkahelye egyik legnagyobb előnye,hogy mindig van lehetőség új kihívásokra, nagyobb volumenű, változatos feladatok elvégzésére is, ennek köszönhetően tud motivált maradni. Kivételesnek számít, hogy a cégnél mindenki munkáját ugyanúgy megbecsülik.

Szóba került még a WANT- Women Achieving New Targets nevezetű kezdeményezés beszélgetésünk során. Néhány Effemine-es lánnyal közösen kezdtek el a WANT koncepcióján ötletelni, mely alapvetően az volt, hogy egy nagyvállalat hogyan tudja még inkább segíteni/előmozdítani a nők munkaerő-piaci helyzetét. Több megkeresésük, pozitív visszajelzésük is volt az ötlettel kapcsolatban, ám akkori pályakezdőként egy kicsit talán még tapasztalatlanok voltak egy saját vállalkozás elindításához. Az alapötlet viszont nagyon jónak bizonyult, amiből még bármi kisülhet. Úgyhogy jelenleg erre egy álló kezdeményezésként tekintenek, ami akár egy nagy vállalkozássá is kinőheti magát a jövőben.

Vivi a jövőjét illetően még semmit sem szeretne biztosan kijelenteni, hiszen úgy tartja, jó ha az ember egy kicsit „sodródik az árral”, és hagyja, hogy történjenek vele a dolgok. Jelenleg jól érzi magát a bőrében és elégedett pályája alakulásával, de nyitott az új lehetőségekre. Mi pedig kíváncsian várjuk, milyen új sikereket láthatunk/ hallhatunk még tőle!

Bukosza Zita

About the author: admin

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.