A be nem fejezett festmény

Április 12-én rendeztük meg a XIII. Sikeres élettörténetek előadásunkat, ahol Shepherd Bernadett, absztrakt festőművész volt a vendégünk. Az előadás megszervezése előtt nem ismertem Bernadett nevét, így a marketing anyagok elkészítése előtt leültem a laptopom elé és rákerestem a nevére. És csak ültem és néztem, és csak ültem és ámultam, és csak ültem és … nem jutottam szavakhoz. Szerelmes lettem. Bevallom, ritkán fordul elő velem, hogy ennyire tetsszen egy festmény, de hát ezek a csodák… Mindegy volt, hogy mennyire ástam bele magam Bernadett munkásságába, nem találtam olyan művet, ami ne tetszett volna. Képzelhetitek, hogy mennyire vártam már végre, hogy eljöjjön az előadás ideje.

15578657_1830252800572780_6895002101833126936_n

 

Sokszor van az úgy, hogy az ember csalódik, ha valamit ennyire vár. De szerencsére ez nem így volt. Az előadás nagyon barátságos, motiváló hangulatban telt el. A TOP5 gondolat, amit mindenképp érdemes magunkkal vinni az előadásból:

  1. Vállald fel önmagad! Azt hiszem egyértelműen ez volt, a legnagyobb tanulsága Bernadett történetének. Ő sokáig nem merte felvállalni mások előtt, de még bevallani sem merte magának, hogy annyira nem érdekli a közgazdaságtan és igazából a festészet az álma.
  2. Kövesd az álmaid és ne halogasd őket! Az előző pontban kifejtett okok miatt, Bernadett elég sokáig próbálta magát belepréselni abba a bizonyos közgazdász dobozba. Nehéz volt belefognia és beleadni 100%-ig az erejét és szívét a festői karrierbe. Így sokáig váratott magára az álom megvalósítása. Saját bevallása szerint sokkal hamarabb bele kellett volna vágnia. De hát nehéz volt azt a festményt befejezetlenül hagynia… J
  3. Képezd saját magad! Ahogy azt már többször említettük, Bernadett eleinte közgazdásznak tanult. Így festeni saját megérzéseire hagyatkozva kezdett el. Ez máig így van. A festészet művészetét nem tanulta senkitől, bevallása szerint minden, amit ma tud, kísérletezéssel és jó pár kukában landoló vászonnal érte el.
  4. Bízz önmagadban és merj belevágni! Az előadást hallgatva rögtön az a benyomásom támadt, hogy Bernadett nagyon szerény. Ezt ő maga is beismerte, egyik története kapcsán. Minden bizonnyal ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem vágott bele rögtön a festői karrierbe.
  5. A Te sikeredhez vezető úton Neked kell elindulni, nem sétálhat helyetted más! Bernadettet ezzel a ténnyel az egyik első megrendelője szembesítette, amikor még igen bizonytalan volt új, kibontakozóban lévő karrierjét illetően. Ő átgondolta a dolgot és megfogadta a tanácsot. Attól a pillanattól kezdve felvállalta álmát és mindent bele adott, hogy megvalósítsa.

14203314_1776239695974091_5360528047600540650_n

fsdff másolata

Az előadás non-plusz ultrája az volt, hogy Bernadett elhozta magával egyik festményét és három darab általa mintázott párnát is. Így élőben is megcsodálhattuk remekműveit. Azt hiszem, mindenki nevében szólhatok, hogy egy igazán inspiráló előadáson vehettünk részt Bernadett által, amit ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni!

Ördög Zita

About the author: admin

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.