2017-es Effemine Nagyelőadás- Business Behind Sports

Április 5-én 18 órától került megrendezésre az Effemine 2017-es nagyelőadása Business Behind Sports – Élsport: Karrier vagy Üzlet címmel. A kerekasztal beszélgetés vendége volt: Kovács István (Kokó) – boxoló, Gökler Krisztina – Oatmeal Queen, Fazekas- Gondos Flóra – műugró, illetve Kowacsics Rita – sportandragógus. A beszélgetést Dr. András Krisztina – sportközgazdász moderálta.

Krisztina 4 fő témakörben szerzett tapasztalataikról, élményeikről kérdezte a sportolókat. A legelső téma a sportkarrierük kezdete volt, tulajdonképpen arra volt kíváncsi Kriszta, hogy pontosan mikor kezdtek el sportolni, mikor érkezett el az a pont, hogy már élsportolónak érezték magukat. A második körben a civil életre való felkészülésről és vállalkozásról beszélgettek. A harmadik téma a munkaerőpiachoz fűződő viszonyukba engedett betekintést, végül pedig a jövőbeli tervekről tudhattunk meg pár részletet.

u46

Flóra válaszában kifejtette, hogy szülei hatására kezdett el sportolni. Családjában mindenki sportolt valamit, sőt, Flóra a műugrás kezdetekor még tehetségesebbnek is tartotta húgát önmagánál. A kitartó munka és rengeteg belefektetett energia azonban meghozta a gyümölcsét, 14 évesen Ifjúsági Európa Bajnokságot nyert. Nagyon fontosnak tartja, hogy több lábon álljon: ezért a sport mellett a tanulást sem hanyagolja el. Saját vállalkozása még nincs, de a munka rengeteg tapasztalatot ad számára. Úgy gondolja, a munkaerőpiacon megosztó lehet, ha önéletrajzában szerepel élsportolói múltja. Jövőbeli célja a vizes VB, melyre jelenleg is folyamatosan készül.

Gökler Krisztina tinédzserként még utált sportolni, de mindig mozgott valamit. A fitnessben sikerült megtalálnia önmagát, kezdetben csak a fogyás motiválta, később már egészen a versenyzésig jutott. A debreceni lány számára a versenyzés még nagyon új dolognak számít. Blogjára és videóira rendszerint pozitív visszajelzéseket kap, ezekből tud motivációt meríteni. Krisztina is tanul, jelenleg a BGE turizmus-vendéglátás szakán. Véleménye szerint a közösségi média az, ami a legjobban profitál, ezért erre szeretne koncentrálni. A munka területén még csak kevés tapasztalata van, a Kempinski Hotelben töltött nyári gyakorlata viszont nagy élmény volt számára.

17759970_10154203059556199_7596434651448922380_n

Rita karrierje még a ’70-es évekre nyúlik vissza. Ekkor kezdett el teniszezni, mely lehetőséget nyújtott számára, hogy sok helyre utazhasson. Nagyon sok mindent adott neki az élsport: egy jó felkészítésnek tartja az életre. Rita jelszava: adjunk hivatást a sportolónak, illetve nyissunk az 50 feletti korosztály felé. Ezt a célját a Senior Akadémia megalapítása is bizonyítja. Szerinte sokszor a küllem alapján ítélkeznek az önéletrajzban, tanácsa a jövőre: merjük bevállalni, amit szeretnénk.

Kovács (Kokó) István nem tudja pontosan mikor kezdett el sportolni, hiszen ő mindig is sportolt valamit. Elmondása szerint lételeme a sport. Az ökölvívásban gyorsan jöttek számára a sikerek, de főként az élményért, nem pedig célokért küzdött. Éttermet nyitott, mely azóta is nyereségesen profitál. A sport mellett mindig jutott ideje a munkára. A nehéz gazdasági körülmények rákényszerítették, hogy a munka is az élete részévé váljon, illetve, hogy megtanulja jól beosztani az idejét. Kokó szerint főleg a külföldi országokban plusz pont, ha valaki sportol. Ő a sportnak köszönhetően könnyebben viseli a kudarcokat. Nem fáradékony: ezt médiabeli szereplései is igazolják. Tanácsa a jövőt illetően, hogy próbáljon mindenki a boldogságra törekedni.

17796742_10154203059551199_7961465566204271165_n

17796083_10154203055926199_3850237078466343034_n

Az előadás nagyon kellemes hangulatban telt, mind a meghívott vendégek, mind pedig a megjelent érdeklődők részesei lehettek egy tanulságos beszélgetésnek. A témakörök megbeszélése után, még a közönség által feltett kérdésekre is meghallgathattuk a sportolók válaszait, így senkinek nem maradt hiányérzete. Reméljük, hogy legközelebbi nagyelőadásunkra is sok érdeklődő érkezik majd, és egy hasonlóan jó hangulatú előadás részesei lehetünk!

Bukosza Zita

About the author: admin

Szólj hozzá!

Az email címed nem hozzuk nyilvánosságra.