Rólunk

Női karriermenedzsmenttel foglalkozó szervezetként munkánk során azt kívánjuk elérni, hogy a nők képesek legyenek lehetőségeik teljes kihasználására, tisztában legyenek jövőbeli karrierlehetőségeikkel és megismerjék tapasztalt, sikeres személyek történeteit, tanácsait. Szeretnénk, hogy az Effemine tagjai már az egyetemi évek alatt tudatosan építsék karrierjüket, majd a „nagybetűs Életbe” kikerülve magabiztos, ambiciózus pályakezdők, hosszú távon pedig sikeresek legyenek, illetve egy többgenerációs női kapcsolat- és tudásbázist hozzanak létre.

Egyesületünk fontos elemét képezi a felépítése, amelyet egy vállalatéhoz lehet hasonlítani, ezzel is megtapasztalva a munkát olyan körülmények között, amelyek nagy valószínűséggel várhatnak ránk a jövőben. Szervezetünk négy divízióból áll, melyek a következők: vállalati kapcsolatok; HR; marketing; rendezvényszervező divízió. Tagjaink saját maguk dönthetik el, melyikbe szeretnének tartozni, de akár egyszerre több divízióban is tevékenykedhetnek. Céljaink megvalósításához heti rendszerességgel gyűléseken és tréningeken veszünk részt. Gyűléseinken az elkövetkezendő feladatok megtervezése, megvitatása kerül sorra, míg tréningjeinken a személyes fejlődés, az önismeret és a készségek fejlesztése a fő cél.

Trénereink gyakran válnak az Egyesület mentorává, hiszen egyre többen ismerik meg az Effemine-t, és látják meg a benne rejlő értékeket és lehetőségeket. E szempontból fontos megemlíteni a vállalati kapcsolatokat, melyek a szervezet egyik fő célkitűzését teszik lehetővé: a networkinget, vagyis a kapcsolati háló építését. Igyekszünk olyan mentorokat keresni, akik tevékenysége inspiráló hatással van ránk, akik szeretnék átadni tudásukat, akik segíteni tudnak a karrierépítésben valamint önmagunk megvalósításában. A már tapasztalt, vezető pozícióban lévő férfiak és nők tudásátadása jelenti az Effemine mentorációs programjának egyik részét, ezen kívül az Egyesületen belül belső mentoráció is működik, amely során az újonnan belépő tagjainkat segítjük a szervezetbe történő beilleszkedésben.

Az Effemine nem csak saját tagjait szeretné segíteni és támogatni, ezért nagy jelentősége van a félévente tartott nagyelőadásainknak, valamint a különböző nyílt programok szervezésének. Nagyelőadásaink célja, hogy olyan témákban hívjunk meg szakértőket, amelyek iránt nagy az érdeklődés. Tevékenységeinkkel igyekszünk mind saját magunk, mind az erre igényt tartó érdeklődő egyetemisták, frissdiplomás, karrier előtt álló és dolgozó nők fejlődéséhez hozzájárulni, karrierjük építését segíteni.

Galéria

« 1 of 7 »

Elnökség

Bors Anita

Elnök

„A Budapest Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakára járok. 2 éve azért csatlakoztam az Egyesülethez, mert szerettem volna szakmailag fejlődni és kapcsolati hálót építeni. Ezt mind meg is kaptam és emellett még olyan dolgokat, amelyeket nem gondoltam volna. Egy olyan nagyszerű közösség része lettem, ahol igaz barátokra leltem és ahol jó minden együtt töltött pillanat. Elnökségi évem alatt szeretnék arra törekedni, hogy ezt az érzést mindenki megtapasztalja és büszke legyen, hogy az Effemine-hez tartozik.”

András Anna

Elnökhelyettes

„András Anna vagyok, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi gazdálkodás szakának hallgatója. Ahogy felvettek az egyetemre rögtön tudtam, hogy szeretnék csatlakozni egy diákszervezethez. Egy olyan egyesületet, közösséget kerestem, ahol fejlődhetek, kikapcsolódhatok, és új barátokra tehetek szert. Nem kellett sokáig keresnem, szinte rögtön rátaláltam az Effemine-re, és elsőre beleszerettem a közösség hangulatába. Olyan lányoknak ajánlom az Effemine-t, akik szeretnének egy fantasztikus csapat tagjává válni, és a rengeteg fejlődési lehetőséget kihasználva elérni a céljaikat.”

Kiss Kamilla

HR-ért és társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök

„Jelenleg a Corvinus Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnöki szakán harmadéves vagyok. 2016 őszén csatlakoztam a szervezethez. Egyetemi tanulmányaim első évének végén fogalmazódott meg bennem, hogy szeretnék valami hasznos dologgal foglalkozni az iskola mellett. Ekkor jött az Effemine, ami életem egyik legjobb választása volt, hiszen rengeteg inspiráló emberrel találkozhattam, sokat fejlődhettem mind szakmailag, mind emberileg. Jelenleg az egyesület HR divíziójának vezetője vagyok. Már tavaly is ebben a divízióban tevékenykedtem, hálás vagyok, mert itt jöttem rá, hogy ez az a terület, ami igazán érdekel és amivel később foglalkozni szeretnék. Nagy kíváncsisággal és lelkesedéssel várom a következő évet.”

Katona Fanni

Vállalati kapcsolatokért és pénzügyekért felelős alelnök

„Az Effemine az a diákszervezet, amely ténylegesen értékeket képvisel, és amely a legtöbbet nyújthatja azoknak az egyetemista lányoknak, akik szeretnének egy közösséghez tartozni, és a karrierjük felépítése is fontos számukra. Olyan lehetőségeket kapnak, amelyeket az egyetem nem nyújthat számukra minden esetben: business szemléletet, kihívásokat, fejlődési lehetőséget, és értékes kapcsolatokat; amennyiben élnek ezekkel a lehetőségekkel. A Budapesti Corvinus Egyetem másodéves Emberi erőforrások szakos hallgatója vagyok. Rögtön elsőévesként csatlakoztam a szervezethez, amit azóta sem bántam meg. Mindig is ambiciózus lánynak tartottam magam, aki mindenből a legjobbat akarja kihozni, az Effemine azonban legnagyobb meglepetésemre olyan energiákat szabadít fel bennem, ami belőlem és társaimból hozza ki a legjobbat; közösen, egymást segítve járjuk be ezt az utat. ”

Kiss Kitti

Rendezvényszervezésért felelős alelnök

„Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának harmadéves pszichológus szakos hallgatója vagyok. Mellette a budapesti Cseppkő Gyermekotthon és a Markhot Ferenc kórház Pszichiátriai osztályának önkéntese vagyok. 2016-ban csatlakoztam az Effeminehez, ami életem egyik legjobb döntése volt, azóta pedig a Rendezvényszervezésért felelős divízió alelnökeként tevékenykedem. Hiszek az Effemineben és annak céljában. Nagyon sok szeretetet, tudást és értékes kapcsolatot kaptam tőle, amit szeretnék a későbbi generációk számára is tovább adni.”

Ördög Zita

Marketingért felelős alelnök

„Hiszek abban, hogy semmit sem szabad megbánni az életünkben, hiszen ki tudja mi lenne velünk most, ha valamit, csak egy icipicit is másképp tettünk volna. Ennek ellenére őszintén mondom: ,,Megbántam azt, hogy egyetemi éveim alatt nem léptem be hamarabb az Effemine-be.” Ördög Zita vagyok, X. generációs Effemine lány, marketing mesterszakos hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az Effemine-hez sajnos csak a tavalyi évben csatlakoztam, de ennek ellenére rengeteget köszönhetek az egyesületnek. Az idei évben pedig már a Marketing divízió vezetője vagyok. Nagyon hálás vagyok ezért az új lehetőségért és mindent meg fogok tenni, hogy jó vezetője legyek a kis csapatomnak. Az Effemine-t azoknak ajánlom, akik szeretnének fejlődni, miközben egy fantasztikus, támogató közösség tagjai.”

Ajánlások

Határozottság, megilletődöttség, rajongás, bizonyítási vágy, nyílt tekintetek, befogadás és tanulási vágy. Az első találkozás ilyesmi élményeket és érzeteket keltett. Az Effemine-es lányok a néhány évvel ezelőtti vehemenciámra emlékeztetettek, amikor először éreztem, hogy mindent tudni és érteni szeretnék a körülöttem lévő világból. Főleg azt megtanulni nálam tapasztaltabbaktól, hogyan lehetek rá hatással. Szokatlan volt ilyen sok embertől egyszerre érezni ezt a szándékot és megtapasztalni a közösség közvetlenségét. Azt, ahogy az Effemine identitást és tartást ad a csapat tagjainak. Biztos bázist és nélkülözhetetlen kezdő lökést, a megbízható kapcsolatok erejét és elérését. Hogy mindig legyen hova visszanyúlni támogatásért, bíztatásért, egy megerősítő pillantásért és összemosolygásért. A kapcsolatokon túl, ez az a tudásra és teljesítményre épülő önbizalom, ami nélkül nehezen képzelhető el kiegyensúlyozott pálya/élet, és ami még mindig nem elég fiatal nő sajátja. Az Effemine példa arra, hogy meg lehet csinálni.

Pistyur Veronika

CEO, Bridge Budapest

Az Effemine olyan tudatosságot ad a tagjainak a karrierjük kezdetéhez, amit ma kevesen. Üzleti szemlélettel működik az Egyesület, így kiváló vállalati kapcsolatokkal is büszkélkedhetnek. A tagok képzéseken vehetnek részt, ami segíti őket érvényesülni a munka világában. Mentorként úgy gondolom, hogy az első élmények meghatározóak az életben. Mindenből van „egy első”, ami mintaként jelenik meg a viselkedésünkben. A karrierünk kezdete is ilyen…egy minta arra, hogyan érdemes alakítani a szakmai tapasztalatokat, képződni, fejlődni, önmagunkkal foglalkozni. Minta a váltásra, az önérvényesítésre is. Az Effemine Egyesület jól szervezett formában évek óta adja át a tudást a generációknak. Segítik mindezt a heti rendszersségű találkozók, a nagy létszámú rendezvények, a folyamatos kommunikáció, külső trénerekkel megvalósuló tréningek. Támogató, ugyanakkor közvetlen légkör az, amiben a lányok működnek. Ma már munkaerőpiaci előny, ha valaki elmondhatja magáról, hogy aktív tagja az Effeminnek. Nagyon jó érzés, hogy évek óta a mentoruk lehetek!

Sélei Annamária

HRessence ügyvezető igazgatója

A HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok elkötelezett a nők karrierútjának támogatásában. 2012 ősze óta valósítjuk meg a Női Karrier Sarkot, amely mára rendezvényünk egyik legpezsgőbb programhelyszíne lett. 2014-ben pedig elsőként szerveztük meg a Jobline Női Karriernapot, mely azóta is minden évben nagy népszerűségnek örvend. Az események alkalmával a nők elhelyezkedési esélyeinek javításában a lelkes hölgykoszorú, az Effemine – Egyesület a fiatal nőkért csapata segítette az álláskeresőket. Stílus- és protokoll tanácsadással, tréningekkel, pszichológiai tesztekkel szakszerűen támogatták az érdeklődőket, valamint a lehetőségek könnyebb megtalálása érdekében ismertették az résztvevő kiállítók női- vagy családbarát munkahely programját. Az Egyesület képviselői küldetésükhöz hűen, lehetőséget biztosítottak a változtatásra, mindvégig irányt mutattak az álláskeresés útvesztőjében, és rávilágítottak arra, hogy nőként sem kell választanunk a család és a karrier között. Ez úton köszönjük a kiváló szakmai támogatást! Bízunk benne, hogy a jövőben is együttműködő partnereink között üdvözölhetjük az Effemine-t!

Grecskó Hajnalka

szervező, HVG Állásbörze

Információ

Vállalatoknak

Egyesületünk számos multinacionális céggel és startuppal működik együtt, legyen szó akár közös rendezvények lebonyolításáról, vagy mentorációs programunkban való részvételről. Részletekért kérjük, keressen minket a Vállalati email címen!

Tréningek

A HVG Állásbörze és a Jobline Női Karriernap állandó kiállítóiként évek óta számos tanácsadással és fejlesztő tréninggel igyekszünk segíteni az erre igényt tartóknak. További részletekért keresse fel az említett rendezvények honlapját, vagy kövessen minket Facebookon!

Tagfelvétel

Új tagokat minden ősszel várunk szervezetünkbe. Felvételi rendszerünk három körből áll, a tagság elengedhetetlen feltétele a hallgatói jogviszony. Bővebb információkat az adott időszakban közlünk online felületeinken, illetve szeretettel várjuk a megkereséseket a HR-es címre!


Díjaink

Maxima Magazin

Év Női Klubja (2010) közel 1200 jelentkező közül.

World Summit Youth Award

Power2Women blog különdíj (2010), melynek célja a nemek közötti esélyegyenlőség és a nők felemelkedésének segítése, ezzel elismerten hozzájárulva az ENSZ Milleniumi Fejlesztési Céljainak megvalósításához.

Business Coaching Konferencia

Mentor Oscar különdíj (2016) nonprofit szervezetek mentoring programjának elismerésére.


Elérhetőségeink

Általános információkért:

Vállalatoknak:

Emberi erőforrás:

Marketing:

Rendezvényszervezés:

Facebook:

effemine@effemine.hu

vallalati@effemine.hu

hr@effemine.hu

marketing@effemine.hu

rendezveny@effemine.hu

Kontakt/Hírlevél

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kérdezz bátran!

Feliratkozás a hírlevélre.

Name
Email *